Solutionsurfers Lounge

Se eller gense tidligere optagelser
Gå til optagelserne

Hvad?

Solutionsurfers Lounge er en serie live webinars, hvor du kan opleve forskellige mennesker som bruger den løsningsfokuserede tilgang i deres arbejde.

Formatet veksler mellem præsentationer, interviews, cases, anmeldelser og, ikke mindst fælles refleksioner i forhold til de enkelte temaer.

Gæsterne

Mette Vestergaard-Knudsen
Mette Vestergaard-Knudsen

Familieterapeut, forfatter og coach

Bettina Lerche
Bettina Lerche

Læring i bevægelse

Thomas Lundbech Voigt, cand.psych.
Thomas Lundbech Voigt, cand.psych.
Har du lyst til at deltage som gæst i Solutionsurfers Lounge?
Sandra Simon Henriksen
Sandra Simon Henriksen

Coaching to gå

Mikael Elkan
Mikael Elkan

ELKAN Consulting

Nete Guldbrandsen
Nete Guldbrandsen

små og STORE

Sara Radich
Sara Radich

Solution Partners

Carsten Lützen
Carsten Lützen

Agil coach, Scrum Master og løsningsfokuseret coach

Er der en person, du gerne vil se som gæst i Solutionsurfers Lounge?
Jesper H Christiansen
Jesper H Christiansen

Solutionsurfers Danmark

Christian Ullerup
Christian Ullerup

U P Consult A/S

Anette Kureer
Anette Kureer

Creating Solutions Together

Solutionsurfers Lounge arkiv

 

24. november 2021

Familieterapi & den løsningsfokuserede tilgang

Mette Vestergaard-Knudsen er uddannet Kandidat i Pædagogisk Psykologi, familieterapeut og har en tillægsuddannelse som løsningsfokuseret coach.

Hun har i mange år arbejdet med børn og forældre, og ved hvor stor en påvirkning livsudfordringer som stress, skilsmisse eller at forenes i en sammenbragt familie kan have på os som mennesker.

I denne Online Lounge fortæller Mette om, hvorfor hun mener den løsningsfokuserede tilgang er interessant at bruge som familieterapeut og coach.

Bonus info

Mette har netop udgivet bogen Friuger – Livet som deleforældre med og uden børn, der stiller skarpt på livet som deleforældre set fra et voksenperspektiv.

9. november 2021

DOQ – refleksioner fra en workshop

D. 18.-19. oktober var vi 8 danskere, som deltog i Haesun Moons workshop i Malmø.

Rikke N, Rikke B, Nete, Sara, Mathilde, Kari, Sofie & Jesper

Vi var alle meget begejstret, og oplever, at vi har lært meget.
Derfor har vi besluttet at mødes på Zoom og samle op på, hvad vi hver især har taget med os, og hvilke indflydelser det får på vores praksis.

27. september 2021

Løsningsfokuseret arbejde med børn og unges udvikling, trivsel og læring

Bettina Lerche er AKT-vejleder, indehaver Læring i Bevægelse, forfatter. Hun arbejder på en folkeskole som AKT-vejleder. Her er hendes vigtigste opgave at bidrage til, at alle elever trives socialt og fagligt.
Bettina har succes med at anvende LØFT som metode, til at dette lykkedes. Udover dette arbejde er hun indehaver af firmaet Læring i Bevægelse, som kompetenceudvikler lærere og pædagoger til at anvende bevægelse i undervisningen. Er forfatter til bøgerne “Sæt dansk i bevægelse” og “Sæt matematik i bevægelse”.

Thomas Voigt er cand.psych. og arbejder til daglig som skolepsykolog på to folkeskoler, et gymnasium og fører tilsyn med et dagbehandlingssted, hvor han har været i 2,5 år.
Selvom opgaverne er mangeartede, så består arbejdet primært af at bringe børn og unge i øget trivsel og udvikling, og gerne så tæt på almenområdet som muligt. Her bruges LØFT som metode til at rette et fokus på, hvor vi ønsker at bevæge os hen og få øje på, hvor de enkelte aktører allerede lykkes.

Bettina og Thomas fortæller her om, hvordan børn og unges udvikling, trivsel og læring fremmes i folkeskolen gennem løsningsfokuseret, systemisk og organisatorisk arbejde.

2. september 2021

At styre og slippe i ledelse – med den løsningsfokuserede tilgang

En præsentation af Sara Vardil Radich

Sara er uddannet socialrådgiver og har siden 1998 arbejdet med udsatte børn, unge og deres familier. De sidste 8 år med udgangspunkt i socialfaglig og personaleledelse. Nu som selvstændig konsulent og supervisor.

Se optagelse af lounge og download Sara’s noter.

18. august 2021

Løsningsfokuseret coaching i arbejdet med jobsøgende

En snak med Sandra Simon Henriksen

Sandra er løsningsfokuseret coach og underviser. Hun har i mange år uddannet ledere i den coachende ledelsesstil. I forbindelse med et landsdækkende projekt for ledige borgere hjælper Sandra dem med at komme tilbage i arbejdsmarkedet ved at bruge den løsningsfokuserede tilgang.

19. maj 2021

Agil coaching og den løsningsfokuserede tilgang

Præsentation og interview med Carsten Lützen

Carsten har i mange år arbejdet som agil coach og Scrum Master. I de sidste par år har han tilføjet den løsningsfokuserede tilgang (LØFT) i sit arbejde med teams og medarbejdere.

7. april 2021

At blande coaching, supervision og rådgivning

Interview med Mikael Elkan

Mikael er ledelses- og organisationskonsulent med en bred kundekreds og, dermed også erfaring inden for mange brancher. Hør Mikael fortælle om hvad han finder interessant ved den løsningsfokuserede tilgang og hvordan han bruger det i sin egen særlige “cocktail” af fagligheder.

1. marts 2021

Hvorfor bruge den løsningsfokuserede tilgang?

Præsentation og interview med Christian Ullerup, PCC

Christian er coach og konsulent og har i mange år løst opgaver inden for organisationsudvikling, ledelse, coaching samt salg og kundepartnerskab.
De seneste par år har han integreret den løsningsfokuserede tilgang (LØFT) i sit arbejde og i dette interview kan du få mere at vide om, hvorfor han finder det brugbart.
Der var også lejlighed til at høre om konkrete cases, hvor han har brugt LØFT, og selvfølgelig stille ham spørgsmål.

Se de benyttede slides her:

23. februar 2021

Tips & tricks i skyggen af COVID-19

Udveksling af erfaringer med Nete Guldbrandsen, Jesper H Christiansen og deltagerne

Nete og Jesper fortæller om, hvad der hjælper dem under lockdown og i en tid med stor usikkerhed både i arbejdet, på arbejdsmarkedet og derhjemme. Der vil være et oplæg, men du bliver også inviteret til at dele dine egne erfaringer med de andre deltagere. Sammen vil vi forsøge at lave en opsamling, som kan være til inspiration for os alle.

19. januar 2021

Dialogic Orientation Quadrant – DOQ

med Jesper H Christiansen, PCC

Du får en introduktion til canadiske Haesun Moon’s matrix, som bruges til at illustrere, hvordan en samtale bevæger sig rundt i forskellige perspektiver.

Den er oprindeligt udviklet til brug i undervisning af den løsningsfokuserede tilgang, men Jesper vil præsentere en konkret case, hvor han har brugt den som ramme i arbejdet med et konfliktfyldt team.

Download slides fra oplægget:

23. marts 2022

Løsningsfokuseret ledelse

med Anette Kureer

Som leder hvordan bruger du LØFT til at hæve medarbejdernes kompetencer? Og hvordan bruger du LØFT, når du som leder også skal styre i en dagligdag fyldt med procedurer og regler?

Med stikord som professions-kompetencer og fælles strategi og retning, kan du glæde dig til at møde Anette og høre hende dele sine erfaringer.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller selv ønsker at være hovedgæst i en lounge så mail os.

8 + 1 =